Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Om Børnebakken

Børnebakken er en integreret 0-6 års institution bestående af 5 dagplejere, en 38 børns vuggestue og en ca. 60-74 børns børnehaveafdeling, beliggende på to matrikler med et par kilometer imellem. Det pædagogiske grundlag er forankret i Den ny styrkede pædagogiske læreplan, Dagtilbudsstrategien og KIDS, hvor der arbejdes kontinuerligt med stærke/nære relationer, legefællesskaber og læringstemaer forankret i årshjul m.m. for at understøtte børnenes læring, dannelse, trivsel og udvikling

Vuggestueafdelingen

Vuggestueafdelingen er beliggende på Namsosvej 7 B midt i Maribo by tæt på boligblokkene Østre Park, hal, atletikstadion, bibliotek, naturområder m.m. Vuggestuen er inddelt på tre stuer med 13 børn på hver stue med fast omsorgsfuldt personale, som arbejder på tværs ved fælles aktiviteter. Stuerne er adskilt ved foldedøre, det giver mange muligheder for fleksible læringsmiljøer f.eks. med motorikbaner og musik/sang aktiviteter. Fællesrum er indrettet med ribber og stort boldbassin, samt et kreativt værksted, hvor der dagligt er 3-4 børn på skift. Der er en stor renoveret legeplads med masser af udfordrende aktivitetsmuligheder for både små og store vuggestuebørn. Der er sandkasse, gynger, rutsjebaner stor og lille, en tunnel, cykelbane, bålplads, baghave med huler, træer, legehuse og masser af vildnis med højt græs, krydderurter og blomster. Legepladsen er todelt og giver mulighed for leg og aktivitet mange steder i mindre grupper. Legepladsen er så stor, at den nemt kan rumme besøg fra Børnehaven eller arrangementer, hvor både dagplejen og børnehaven er samlet, hvilket vi er flere gange om året. Samt ved forældrearrangementer udendørs, hvor søskende og bedsteforældre altid er inviteret med. 

Børnehaveafdelingen

Børnehaveafdelingen er beliggende på Sdr. Boulevard 88. Huset er af ældre dato og bygget i 1913 til andet formål. Der blev oprettet institution i 1967. Huset er charmerende med flere etager og mange rum, hvor der er skabt udviklende læringsmiljøer f.eks. et stort boldbassin rum for motorisk udfoldelse. Børnene har faste stuer og fast personale med fokus på stærke relationer. Der arbejdes meget på tværs, og alle børn kender hinanden rigtig godt. Hvert år samles kommende skolebørn på en stue. Det sker i april måned, hvor der er overgang til SFO af de ældste børn. Til institutionen hører en meget stor legeplads, som er beliggende i et særdeles naturskønt område, tæt på Maribo sø og skov lignende områder. Legepladsen er stor og udfordrende med kuperet terræn, teaterscene, cykelbaner, mindre frugtplantage, bålplads, fugleredegynger, rutsjebane, sandkasse omgivet af balancebom m.m. Vi har en spændende stor indhegnet baghave rig på dyre og insektliv i et vildnis af træer, krat og buske. Vi lægger stor vægt på udeliv, og børnene er ude minimum 2 timer hver dag. I sommerhalvåret og når vejret i øvrigt tillader det, foregår en stor del af livet i børnehaven på legepladsen, hvor der er indrettet et Naturværksted med base for kreativitet af al slags. Vi har et tilhørende skur med maling, papir, pensler, sakse, perler, naturmaterialer osv. til dagligt brug.

Dagplejen

I børnehaven kommer områdets dagplejere fordelt på onsdage og torsdage, hvor børnene afleveres af forældrene og hentes igen om eftermiddagen. Det giver dagplejebørnene rig mulighed for at lære hinanden at kende, samt øvrige dagplejere. Dette er en stor fordel i forbindelse med gæstepasning, hvor vi altid arbejder på at gæste placere hos kendte voksne. Vi har et grupperum med puslefaciliteter og sove terrasse, som er dagplejens eget. I legestuen foregår mange aktiviteter. Hver uge fordeler dagplejerne sig i huset. De mindste børn er i trygge rammer i legestuelokalet og de største børn benytter resten af huset og legepladsen sammen med en dagplejer. Ved overgang til børnehaven, er det en stor fordel, at børnene kender institutionen.

Samarbejde på tværs

Børnebakkens afdelinger arbejder meget på tværs. Vi har flere fælles arrangementer i løbet af året for at skabe gode oplevelser/fællesskab og muligheder for, at børn og voksne lærer hinanden at kende på tværs i trygge og tillidsfulde rammer. Af fælles aktiviteter kan nævnes hal dage, hvor vi lejer Maribohallen med motorikbaner, karnevalsoptog gennem Maribos gader, Sct. Hans fejring med bål og sang i vuggestuen, legedag i børnehaven m.m.

Af individuelle aktiviteter i afd. kan nævnes Lucia arrangementer, julehygge arrangementer, sommerfester, koloni for de største af børnene. Der er altid stor opbakning til vores forældrearrangementer, hvor søskende og bedsteforældre er inviteret med.

Kom meget gerne forbi for et kig. Vi vil også her tage rigtig godt imod jer.

Her kan du se kontaktoplysningerne til Børnebakken

Pædagogisk tilsyn

Der gennemføres et årligt pædagogisk tilsyn i alle dagtilbud. I lige år er tilsynet varslet og i ulige år er det ikke varslet. Tilsynene foretages af en ekstern konsulent.

Formålet med det pædagogiske tilsyn er både at kontrollere, at dagtilbuddene efterlever gældende lovgivning og kommunale mål og rammer, og at understøtte den fortsatte faglige kvalitetsudvikling.
Det pædagogiske tilsyn har dog først og fremmest som formål at sikre, at alle dagtilbud drives og praktiseres i overensstemmelse med gældende lovgivning og Lolland Kommunes strategier og politikker på området. Der er derfor en tæt kobling mellem det pædagogiske tilsyn, dagtilbudsloven, dagtilbudsstrategien og Den sammenhængende Børnepolitik.

Det seneste tilsyn i Børnebakken blev foretaget den 12. april 2023.

Hent den seneste tilsynsrapport for Børnebakken i PDF-format.

Pædagogisk læreplan

Den pædagogiske læreplan udgør rammen og den fælles retning for Børnebakkens pædagogiske arbejde med børnenes trivsel, læring, udvikling og dannelse. Læreplanen revideres løbende, og beskriver de pædagogiske overvejelser og refleksioner med eksempler, der er retningsgivende for det daglige pædagogiske arbejde. Klik dig ind på den pædagogiske læreplan for Børnebakken nederst på siden, samt se den seneste evaluering af arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan. 

Gå til forsiden

Dokumenter